Het slimmere kozijn

Zoek verkooppunt
<< Terug

Over

ClickOver® is een innovatief nieuw type kozijn dat ontwikkeld is door de WGK-Groep. Als een van de eerste organisaties in Nederland die kunststof kozijnen introduceerden hebben wij altijd een pioniersmentaliteit gehad om deze markt vooruit te helpen via innovatie. Door de jaren heen hebben wij diverse grote Europese innovaties geïntroduceerd die bij hebben gedragen aan de hoge kwaliteit en uitstraling van kunststof kozijnen vandaag de dag.
ClickOver®

De markt in Nederland is inmiddels compleet anders dan toe wij startten. Waar mensen ons inmiddels ruim 40 jaar gelden sceptisch aankeken, zijn kunststof kozijnen tegenwoordig met afstand de meest geplaatste kozijnen. En de vraag groeit ieder jaar.

Deze vraag groeit zo snel dat de markt het nauwelijks aankan. De reden hiervan is dat we in Nederland kampen met een groot tekort aan (goede) gekwalificeerde vakmensen om de kozijnen te plaatsen. Een probleem dat naar verwachting de komende decennia alleen nog maar zal toenemen.

Daarom zijn wij inmiddels een aantal jaar terug gaan nadenken over een oplossing voor dit probleem. De gedachte hierbij was om een nieuw type kozijn te ontwikkelen dat een antwoord gaf op de toenemende vraag naar hoogwaardige isolatie en verduurzaming en tegelijkertijd het tekort aan vakmensen. Dat antwoord is ClickOver®.

Ons belangrijkste inzicht hierbij was ‘slim hergebruik’. In bijna 80% van de renovatie situaties waarbij we houten kozijnen vervingen voor kunststof was het houten buitenkozijn nog in prima herbruikbare staat. Toch werd dit altijd volledig verwijderd om hier vervolgens een nieuw stelkozijn voor terug te plaatsen. Nieuw is altijd goed toch? Maar juist deze handelingen maken het plaatsen van kunststof kozijnen ingewikkeld en tijdrovend met bovendien veel kans op schade, aangezien houten buitenkozijnen vaak strak in de gevel verwerkt zijn en losgebroken moeten worden. Dus waarom niet het oude houten buitenkozijn als stelkozijn hergebruiken als dit nog in herbruikbare staat is. Het eindresultaat is even hoogwaardig en duurzaam (als niet duurzamer), maar het maakt het vervangen zelf veel eenvoudiger. Hierdoor kunnen veel meer mensen het met een klein beetje handigheid prima zelf kunnen regelen en we niet meer afhankelijk zijn van schaarse (en dure) vakmensen.

Dat is dan ook exact wat ClickOver® mogelijk maakt. Met ClickOver® kunnen we veel eenvoudiger en sneller kozijnen en deuren vervangen voor duurzame kunststof kozijnen, die beter isoleren dan welk kozijn dan ook, nauwelijks onderhoud vragen en over 50 tot 70 jaar weer gerecycled kunnen worden. Wij zien ClickOver® dan ook als de volgende generatie kunststof kozijnen.

De WGK-Groep ontwikkelde onder andere:

· De HVL verbinding: hout verbindings look voor kunststof kozijnen

· Realwood folies